Trailer Dansmöte: Resan till Fjäderkungens Rike

Info till skolor

DANSMÖTE:

 
Vad vi gör:
Vi arbetar mot skolor för att tidigt bygga upp en kulturell förståelse för dans som scenkonst samt arbeta med individens utveckling och inspirera till fantasi, rörelse, musik och eget skapande. Vi är intresserade av att komma till er kommun och möta ungdomar i era skolor.
 
Våra projekt:
Vi har två olika DANSMÖTEN för elever med och utan danskunskap. Resan till Fjäderkungens Rike som riktar sig till F- åk 3 och DOLT som riktar sig till åk 2-6.
 
Dansmötena innehåller tre delar:
15-20 min föreställning,
30 min samtal med eleverna
3-4 st. 45 min dansverkstäder (beroende på föreställning).
 
DANSMÖTE: Resan Till Fjäderkungens Rike har fokus på saknad, hopp, vänskap och nyfikenhet.
DANSMÖTE: DOLT har fokus på gruppdynamik, samarbete och förebyggning av mobbing 
 
OBS! Mer information hittar du i våra utbudsblad.
 

Skolföreställningar:

Vi har skolföreställningar från Förskola till gymnasiet. Om ni har en lokal där vi kan spela kan vi komma till er eller så kan ni komma till en teater, det är även möjligt att samarbeta med flera skolor för att dela upp kostnaderna. Vi kan även skräddarsy en kombination av föreställningar som passar er skola och hålla ett samtal efter föreställningen. För mer information om våra skolföreställningar se nedan. Trailers och recensioner hittar du under produktioner.

 

Skapande skola projekt:

Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet

Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. 

Är ni du intresserad att vi ska komma till eran skola?

Vi kan i samarbete med skolan konstruera föreställningar utefter ett specifikt ämne/tema och det kan även ingå workshop och efterföljande samtal. Vi har även färdiga Skapande skola projekt man kan välja.

Ritningar av elever från Mottagningsenheten för nyanlända i Linköpings kommun efter förställnignen Resan till Fjäderkungens Rike.

Workshops:

 

Till skolor med dansinriktning har vi  workshops där eleverna får ta del av material från våra olika produktioner  och får tid att ställa frågor till dansarna i kompaniet. Workshoppen riktar sig till elever med en god tekniskt grund i modernt och balett. 

Vi erbjuder workshop/dansträning för skolor, konståkare, gymnaster och andra idrottsutövare som behöver dansträning för att få bättre koordination, smidighet, musikalitet eller ökad dansglädje. Vi kan skräddarsy workshop till olika åldersgrupper och nivåer. Vi arbetar med Amatörer möter proffs och Skapande skola projekt.

 

Våra DANSMÖTEN

Utbudsblad [Tracesmarks]

Utbudsblad DOLT och havssalt

Ni är välkomna att kontakta oss via mail till info (a) tromakidance.com

 

Reportage i Corren den 26 april 2013

 
 
Turing performances: [Tracesmarks] and school performance Resan till Fjäderkungens Rike